Thursday, December 23, 2010

SOTTO VOCE - COLINDE

 
 
ANUL / YEAR I / NR. 1 / 2011. 04.-06.
Articol / Article nr. 26.
Rubrica / Box: Concerte / Concerts / 19.


2010.12.22. Mirecuri / Wednesday - ora / h. 18:00
Oradea - Biserica Evanghelică - Lutherană
Autor / Author: Sotto voce
Sotto voce - colinde - http://almanah-euterpe.blogspot.com/2010/12/sotto-voce-colinde.html

CONCERT DE COLINDE
FORMAŢIA CORALĂ
SOTTO VOCE
*
Am bucuria şi onoarea de a vă invita la concertul Ansamblului Vocal Sotto Voce, care va avea loc în data de 22 Decembrie 2010, la orele 18.00, Oradea, Strada Tudor Vladimirescu Nr. 28, Biserica Evanghelică-Lutherană.
În privinţa programului, formaţia noastră a căutat evitarea unui repertoriu coral pe care publicul îl poate audia frecvent în preajma sărbătorilor de iarnă. Bunăoară, Corul Filarmonicii de Stat din Oradea (majoritatea membrilor din Sotto Voce activează şi aici) a susţinut de curând un astfel de concert, prin care a oferit publicului plăcerea de a reasculta tradiţionalele colinde. Ceea ce este un lucru minunat, însăşi ideea de sărbătoare presupune repetiţie, ciclicitate.

Noi (Sotto Voce), fiind un ansamblu cu o vârstă foarte fragedă (doi ani!), nu am ajuns (încă!) să ne repetăm prea des. Ceea ce, de fapt, nici nu ne-am propus.
Concertul din 22 decembrie, deşi este intitulat Concert de Crăciun, propune un program ce nu se doreşte a fi centrat exclusiv pe tematica Crăciunului. Astfel, piesele religioase sunt încadrate de cele laice, distingându-se de aceste asemenea zilelor de sărbătoare, care, prin ciclicitatea lor, dau sens timpului şi diferenţiază trecerea zilelor obişnuite.

Traseul stilistic ales este, de asemenea, unul care leagă distanţe, care trasează punţi între lumile  diferite ale unor compozitori precum: Josquin des Prez, Marenzio, Praetorius, Encina, Monteverdi, Rheinberger, Ariel Ramirez, Bob Chilcott, Billy Joel,Wayne Shanklin, Tudor Jarda sau Farkas Ferenc.

Vă aşteptăm cu drag,

Ovidiu Iloc