Friday, April 12, 2013

TRIENALA DE PICTURĂ A EUROREGIUNII CARPATICE

ANUL / YEAR III / Nr. 9 / 2013. 04.-06.
Arte vizuale / Visual arts
Rubrica / Box: Expoziţii / Exhibitions

2013.04.12. Vineri / Friday - ora / h. 18:00 Oradea, Muzeul "Ţării Crişurilor"
Coordonator / Coordinating: Aurel Chiriac
Prof.univ. Dr.
Coordonator / Coordinating: Ioan Moldovan
Revista Familia

Trienala de pictură a Euroregiunii Carpatice


 

Complexul „Muzeul Ţării Crişurilor” şi Consiliul Judeţean Bihor, în parteneriat cu Galeria de Artă Modernă din Przemyśl (Polonia) organizează vineri, 12 aprilie 2013, ora 18.00, în cadrul Secţiei de artă a Muzeului Ţării Crişurilor, expoziţia Trienala de pictură a Euroregiunii Carpatice „Pătratul de argint” (Polonia, Ucraina, Slovacia, Ungaria, România), la care vă invităm să ne onoraţi cu prezenţa.

Este o manifestare patronată de preşedintele Poloniei, unde sînt expuse 100 de lucrări create de 76 de artişti plastici, selecţionate din 300 de creaţii aparţinînd la peste 200 de participanţi, cele rămase în concurs fiind evaluate de un juriu internaţional, din care a făcut parte şi dr. Aurel Chiriac, directorul Muzeului Ţării Crişurilor. Tema actualei ediţii este „Cîmpul şi Uliţa”, concept estetic propus de curatorul polonez al Trienalei. Dimensiunile lucrărilor sînt de 1 m2, iar suportul hîrtia. S-a dorit astfel să se dea frîu liber ideilor formale, dar şi transmiterii unui mesaj artistic al timpului prezent.

Între premianţii acestei ediţii au fost şi doi pictori români (Valentin Itu şi Gabriela Luciana Kiraly), iar din partea Bihorului a fost admis în expoziţie Ioan Miklós din Beiuş.

La vernisaj va fi prezent domnul Janusz Cywicki, directorul Galeriei din Przemyśl, iar din partea română vor vorbi directorul muzeului orădean Aurel Chiriac şi Ioan Moldovan, directorul Revistei Familia.