Friday, March 25, 2011

OANA LIANU – O PREZENŢĂ ÎNCÂNTĂTOARE LA PALATUL COTROCENI



 
ANUL / YEAR I / NR. 1 / 2011. 04.-06.
Articol / Article nr. 50.
Rubrica / Box: Recenzii / Reviews / 3.


2011.03.22. OradeaPress
Autor / Author: Oana Lianu
Conf.univ. Dr. Universitatea din Oradea - Facultatea de Muzică
O prezenţă încântătoare la Palatul Cotroceni - http://almanah-euterpe.blogspot.com/2011/03/emisiune-tv.html

ARTICOL

Constantin Argint *Oana Lianu

Sâmbătă seara la Palatul Cotroceni din Bucureşti, a avut loc, în premieră absolută, un concert extraordinar al artistei Oana Lianu. Organizat de Asociaţia culturală „Elite Art club Unesco”, concertul a fost ţinut pentru Societatea Internaţională de Medicină Internă.
Invitaţia Oanei Lianu a venit în urma reprezentaţiei de la „Balul Mărţişorului” de la Budapesta. Concertul a fost organizat de Asociaţia culturală „Elite Art club Unesco” şi a fost dat pentru Societatea Internaţională de Medicină Internă al carei congres s-a ţinut anul acesta la Bucureşti. Au participat 25 de ţări din Europa, în afara organizatorilor, toţi spectatorii  au fost străini, iar concertul s-a bucurat de un succes fantastic.
În prima parte, Oana Lianu a prezentat un moment folcloric, cu descrierea instrumentelor (în limba engleză) la care a cântat (caval, ocarină, drâmbă,  fluier, tilincă şi nai), iar în partea a doua a prezentat un repertoriu internaţional, ambele momente fiind savurate de cei prezenţi.
Artista a fost acompaniată la pian de Constantin Argint, profesor la Şcoala de Artă din Târgul Jiu şi component al Ansamblului Maria Lătăreţu al Şcolii de Artă.
La finalul întâlnirii, Oana Lianu a fost invitată la congresul care va avea loc în Italia, anul viitor.

Ichim Vasilică