Friday, February 4, 2011

JAZZ CAFÉ

 
ANUL / YEAR I / NR. 1 / 2011. 04.-06.
Articol / Article nr. 46.
Rubrica / Box: Concerte / Concerts / 32.


2011.02.13. Duminică / Sunday - ora / h. 20:00
Oradea - Club Escape
Autor / Author: Oana Lianu
Conf.univ. Dr. Universitatea din Oradea - Facultatea de Muzică
Jazz Cafeé - http://almanah-euterpe.blogspot.com/2011/02/2011-02-13-duminica-ora-2000-club.html



JAZZ CAFÉ
Conf.univ. Dr. Oana Lianu

OradeaPress

Oana Lianu a susținut duminică, 13 februarie 2011, începând cu orele 20:00 primul său concert de jazz café la voce și nai în fața unui numeros public adunat în clubul Escape. Un spectacol de nota zece susţinut de un artist desăvârşit.
După ce a furat inimile iubitorilor de muzică populară cântând doine şi alte creaţii populare la nai, Prinţesa Naiului a făcut un nou pas în cariera sa muzicală cu o reprezentaţie de jazz café, în audiţie absolută, condimentând acordurile fine ale naiului cu tonurile vocale.
Asemeni unui toreador ce intră emotiv dar îndrăzneţ în coridă, Oana Lianu şi-a făcut intrarea în faţa publicului prezent în ritm alert de pasodoble, parcă dorind să prindă şi mai mult curaj, invitându-şi audienţa să se lase furată de pasiunea muzicii şi să trăiască alături de ea emoţiile primei reprezentaţii.
Ritmurile tangourilor argentiniene nu au făcut altceva decât să instige la mai multă plăcere muzicală, aprinzând în sufletele celor prezenţi dorinţa de acorduri fine.
Legătura dintre varietăţile muzicale s-a făcut insesizabil, prezenţa scenică a artistei reuşind să captiveze şi să distrugă barierele diferenţelor de stiluri.
Concertul Oanei Lianu a fost o frenezie muzicală ce a purtat publicul de la un capăt la altul al lumii prin intermediul repertoriului muzical. A fost asemeni unui bal mascat cu un singur participant care a făcut uz cu succes de măştile muzicale aducând în faţă diferite stiluri şi epoci muzicale.
În trecerea de la stilul muzical popular la cel de jazz café artista s-a bucurat de sprijinul soţului său alături de care cântă la saxofon, dar şi de cel al lui Gabriel Băruţă care i-a asigurat artistei orchestraţia muzicală.
Un album semnat Oana Lianu urmează a fi scos pe piaţă în curând, iar celor ce nu au putut participa în duminica lui 13 februarie 2011 la primul său concert, artista le promite o revenire pe scena aceleiaşi locaţii.